Proč jsou slepé děti slepé?

Obsah

Proč jsou slepé děti slepé?

Proč jsou slepé děti slepé?

Některé děti se rodí s kataraktou (šedý zákal) nebo glaukomem a jsou z právního hlediska slepé. Předčasně narozené děti mohou oslepnout po nemoci známé jako retinopatie nedonošenců, která postihuje sítnici (blána citlivá na světlo v zadní části oka). Jinou příčinou slepoty u dětí může být mozkový nádor nebo poranění hlavy či oka.

Kde se nachází slepé střevo?

Slepé střevo lidově “slepák” se nachází v pravém podbřišku a v trávicím procesu nezastává žádný úkol. Jedná se o orgán, bez kterého se tělo může snadno obejít. ... Prasklé střevo je velký problém. To Vám řekne každý. Ale to platí u všeho… Nic se nesmí zanedbat.

Co je slepota u dětí?

Slepota u dětí je úplná nebo částečná ztráta zraku, kterou nelze korigovat brýlemi. Slepý novorozenec nebo malé dítě se nedokáže soustředit na předměty a sledovat je, nemrkne, když se k němu náhle přiblížíte a pokud je úplně slepé, před ostrým světlem nepřivírá oči.

Jaké jsou příčiny slepoty u dětí?

Slepý novorozenec nebo malé dítě se nedokáže soustředit na předměty a sledovat je, nemrkne, když se k němu náhle přiblížíte a pokud je úplně slepé, před ostrým světlem nepřivírá oči. Léčba slepoty u dětí závisí na její příčině, například pokud je příčinou slepoty šedý zákal nebo mozkový nádor, doporučuje se operace.

Související příspěvky: