Kde leží Nebraska?

Obsah

Kde leží Nebraska?

Kde leží Nebraska?

Nebraska leží na americkém Středozápadu v oblasti Velkých planin. Nejdůležitějším průmyslovým odvětvím Nebrasky je zemědělství, stát patří mezi hlavní producenty hovězího a vepřového masa, kukuřice a sójových bobů. V Nebrasce žije nejpočetnější komunita Čechoameričanů, předky v naší zemi má 5,5 % obyvatel.

Kdo žije v Nebrasce?

V Nebrasce žije nejpočetnější komunita Čechoameričanů, předky v naší zemi má 5,5 % obyvatel. Časové pásmo: výběžek na západu Nebrasky MST (UTC-7) a v létě MDT (UTC-6), zbytek státu CST (UTC-6) a v létě CDT (UTC-5)

Co vidět v Nebrasce?

Co vidět v Nebrasce 1 Státní park Indian Cave 2 Národní památka Scotts Bluff 3 Joslyn Art Museum ve městě Omaha 4 Carhenge (u dálnice 87, 3 míle severně od města Alliance) 5 Staré tržiště v Omaze 6 Dětské muzeum ve městě Lincoln 7 Kapitol Nebrasky ve městě Lincoln 8 Skalní formace Chimney Rock 9 Čtvrť Haymarket District ve městě Lincoln 10 Státní park Chadron More ...

Kde byla nejnižší teplota v Nebrasce?

Nejnižší teplotu v Nebrasce naměřili v roce 1899, kdy v Morrill County bylo -44 °C. Za rok v Nebrasce napadne kolem 70 – 90 cm sněhu. Průměrná teplota v Nebrasce v červenci je 24 °C, rekordní naměřili v roce 1936, kdy bylo v malé obci Minden na jihu státu 48 °C.

Související příspěvky: