Kde pěstovat jabloň domácí?

Obsah

Kde pěstovat jabloň domácí?

Kde pěstovat jabloň domácí?

Jabloň domácí (Malus domestica) je ovocný strom z čeledi růžovitých. Jeho plody jablka jsou v mírném klimatickém pásu jedněmi z nejpěstovanějších a nejoblíbenějších. Je pěstována v mnoha odrůdách.

Jaké jsou jablkové odrůdy?

Druhy jabloní 1 Letní jablka – nejznámější letní odrůdou je Průsvitné letní. Jabloň obsypanou těmito jablky můžeme očesat už v polovině... 2 Pozdní léto – mezi jabloně dozrávající na sklonku léta patří například Zlatava. Jak již z názvu vyplývá, barva plodu je... 3 Zimní – tato jablka jsou nejideálnější pro skladování. Vydrží nejdéle. Rubinola má středně velký plod a není... More ...

Jaké jsou jablky letní?

Druhy jabloní 1 Letní jablka – nejznámější letní odrůdou je Průsvitné letní. Jabloň obsypanou těmito jablky můžeme očesat už v polovině července. Dužina plodů je bílá a slupka nazelenalá a světlá. ... 2 Pozdní léto – mezi jabloně dozrávající na sklonku léta patří například Zlatava. Jak již z názvu vyplývá, barva plodu je zlatavá až oranžovožlutá. ... 3 Zimní – tato jablka jsou nejideálnější pro skladování. Vydrží nejdéle. Rubinola má středně velký plod a není náročná. Má nažloutlou dužinu s příjemně sladkou chutí.

Související příspěvky: