Jak vypadá ropná plošina na moři?

Obsah

Jak vypadá ropná plošina na moři?

Jak vypadá ropná plošina na moři?

Málokdo totiž opravdu ví, co ho na ropné plošině doopravdy čeká. Obrázek o tom, jak vypadá ropná plošina má asi většina z nás v hlavě. Jedná se o mohutný komplex budov a vrtného zařízení, které je umístěno na přímo na moři. Celá ropná plošina je absolutně soběstačná. Je vybavena odsolovači vody i generátorem na výrobu energie.

Co byste měli vědět o práci na ropné plošině?

Předpoklady pro práci na ropné plošině. Pokud se budete chtít o práci na ropné plošině ucházet, budete muset nutně splňovat hned několik kritérií. V první řadě je to výborná fyzická kondice a zdravotní stav, protože práce na nižších postech je ve dvanácti hodinových směnách opravdu náročná.

Jak se chovat na ropné plošině?

V kurzu poznáte, jaké podmínky vládnou na ropné plošině, jak se chovat v případě nebezpečí nebo havárie, zlvádnout první pomoc, ale také si nacvičíte záchranu vrtulníkem, loděmi apod. Uchazeči s absolvovaným kurzem mají před ostatními samozřejmě výhodu.

Proč je ropná plošina soběstačná?

Celá ropná plošina je absolutně soběstačná. Je vybavena odsolovači vody i generátorem na výrobu energie. Jsou zde zařízení potřebné pro samotnou těžbu, ale také pro ubytování a odpočinek zaměstnanců. Z ropné plošiny odvážejí vytěženou ropu tankery nebo je dopravována spolu se zemním plynem na pevninu prostřednictvím ropovodů a plynovodů.

Související příspěvky: