Co lze přestavět jako traktor?

Obsah

Co lze přestavět jako traktor?

Co lze přestavět jako traktor?

Jako traktor lze přestavět vozidla s min. 50% poháněných náprav, tedy v podstatě vše mimo 6x2 a 8x2 a nejsou podmínkou flotační pneumatiky, v podstatě libovolné značky. Zásadním a nejvíce viditelným (a také drahým) prvkem požadovaným pro schválení traktoru bývá ochranný rám nad/za kabinou – Rops.

Jaký je zadní závěs traktoru?

Třetím bodem býval zadní „traktorový“ závěs resp. alespoň jeho věžička – u staveb bývá, často je pak doplněn klasickým závěsem 50mm, u přestaveb nevím jaká je aktuální situace. Jaký bude v těchto otázkách technického vybavení nutného pro možnost homologace jako traktor nejbližší vývoj si netroufám spekulovat, ale rozhodně lze očekávat zpřísnění.

Co si budeme povídat o traktoru 16 tun?

Prodejce mi říká, že pokud je v TP napsáno, že traktor může tahat 16 tun, tak by na to měl být traktor dimenzován a měl by to v pohodě zvládnout. Ale co si budeme povídat prodejce chce hlavně prodávat. Budu moc rád za Vaše názory a rady. Pokud někdo budete mít i zkušenosti s tímto typem návěsu nebo s podobnými, budu také rád za Vaše zkušenosti.

Jaká je max. hmotnost přívěsu pro traktor?

Všechny přívěsy vybaveny od výroby tažným,vše platná stk, v tu chvíli platí max. délka 22,5 a hmotnost soupravy 2,5násobek hmotnosti traktoru, ale nikdy se nejedná o hmotnosti psané v TP ale o hmotnosti okamžité, v potaz se akorát bere max. hmotnost přívěsu pro traktor daná výrobcem.

Související příspěvky: