Jak pěstovat olivovník evropský?

Obsah

Jak pěstovat olivovník evropský?

Jak pěstovat olivovník evropský?

Pěstování olivovníku bez obav i v našich zahradách a terasách 1 Olivovník evropský. Nejznámějším a nejpěstovanějším druhem je oliva evropská (Olea europaea). Existuje množství odrůd,... 2 Tip na výsadbu. Při výběru olivovníku zvažte své prostorové možnosti balkonu nebo terasy. Abyste zachovali nebo... 3 Péče o olivovník. Olivovník miluje slunce, chráněné a teplé stanoviště. More ...

Co se týče olivovníků?

Olivovníky jsou velmi nenáročné jak na péči, tak i na složení zeminy. Substrát je poměrně snadné namíchat - olivovník se spokojí se směsí kypré zahradní zeminy a písku v poměru jedna ku jedné a kvalitní drenáží. Stálezelený olivovník vyžaduje dostatek čerstvého vzduchu. Může být i na větrném místě.

Jak udržovat olivovníky tuhou zimu?

Starší olivovníky vydrží i naši tuhou zimu většinou jen se ztrátou některých mladších výhonů. Je vhodné přihrnout kolem kmínku vrstvu zeminy a u malých stromků překrýt korunu chvojím.

Proč je olivovník odolný?

Olivovník je odolný strom; nebývá napadán ani škůdci, ani chorobami Za rozšíření vděčí především dávným obchodníkům, díky nimž se olivové háje staly charakteristickým rysem pro suché hornaté oblasti jižní Evropy a Středomoří. Roste také v obdobných podnebních oblastech Austrálie a jižní Afriky.

Související příspěvky: