Co vidět v Novém Mexiku?

Obsah

Co vidět v Novém Mexiku?

Co vidět v Novém Mexiku?

Co vidět v Novém Mexiku 1 Národní park Carlsbad Caverns 2 Spaceport America: První soukromý kosmodrom 3 Národní památka White Sands 4 Město Santa Fe 5 Národní památka Bandelier 6 Národní historický park Chaco Culture 7 Vyhlídkový vláček Cumbres-Toltec Scenic Railway 8 Muzeum Billy the Kid 9 Národní historický park Pecos 10 Lanovka Sandia Peak Tramway More ...

Co se nachází v Novém Mexiku?

Dřívější provincie Nuevo México spadala pod správu Nového Španělska, předchůdce dnešního Mexika. Tipy na další památky a zajímavá místa v Novém Mexiku můžete psát do diskuze.

Kdo je nový mexický stát?

Nové Mexiko (anglicky New Mexico [nuːˈmɛksɨkoʊ] IPA, oficiálně State of New Mexico, španělsky Nuevo México [ˈnweβo ˈmexiko] IPA) je stát nacházející se na jihu Spojených států amerických, v oblasti horských států v západním regionu USA.

Kde jsou klimatické podmínky v Novém Mexiku?

Klimatické podmínky v Novém Mexiku jsou pestré, narazit můžete na suché pouště, kontinentální klima podobné tomu českému i na chladné horské. Největší zima je v horských oblastech, kde se průměrná roční teplota pohybuje kolem pouhých 4 °C, na teplejším jihovýchodě bývá kolem 17 °C.

Související příspěvky: