Co se nachází ve 28 gramech mandlí?

Obsah

Co se nachází ve 28 gramech mandlí?

Co se nachází ve 28 gramech mandlí?

Ve 28 gramech (jedna hrst) mandlí se nachází ( 1 ): 1 Vláknina: 3.5 gramů. 2 Bílkoviny: 6 gramů. 3 Tuk: 14 gramů (9 gramů představují mononenasycené kyseliny). 4 Vitamín E: 37% doporučené denní dávky. 5 Mangan: 32% doporučené denní dávky. 6 Hořčík: 20% doporučené denní dávky. 7 Měď, vitamín B2 (riboflavin) a fosfor. More ...

Jaké jsou účinky mandlí na zdraví?

Mandle jsou velmi oblíbeným druhem ořechů. Obsahují sice hodně tuku, ale také dalších vitamínů a minerálů a jsou tak považovány za zdravé. V tomto článku najdete 9 vědecky ověřených účinků mandlí na zdraví.

Co jsou mandle?

Mandle jsou jedlá semínka, která pochází z mandlovníku, stromu s latinským názvem Prunus dulcis. Původem jsou ze středního východu, ale v dnešní době jsou největším pěstitelem USA. Mandle, které kupujeme v obchodech, jsou většinou zbaveny skořápky.

Kdy jsou mandle pěstovány?

Původem jsou ze středního východu, ale v dnešní době jsou největším pěstitelem USA. Mandle, které kupujeme v obchodech, jsou většinou zbaveny skořápky. Prodávají se buď v syrovém stavu, nebo mohou být pražené. Jaké živiny obsahují mandle?

Související příspěvky: