Kde se nachází Antarktida?

Obsah

Kde se nachází Antarktida?

Kde se nachází Antarktida?

V Antarktidě je čilské město se školami, nemocnicemi, hotely, poštou, internetem, televizí a mobilní telefonní sítí. 15. Antarktida je nejchladnější, největrnější, nejvyšší a nejsušší kontinent na planetě.

Kde jsou nejlepší pouští v Antarktidě?

V Antarktidě neexistují žádní lední medvědi (ti jsou pouze v Arktidě), ale existuje tam spousta tučňáků. 3. Antarktida je největší pouští na světě. Technicky - led není voda. 4. Nejchladnější místo na Zemi je nejvyšší pohoří v Antarktidě. Byla tam zaznamenána teplota -93,2 stupňů Celsia.

Kde byla nejvyšší teplota na Antarktidě?

1. Nejvyšší teplota, která byla na Antarktidě naměřena, byla 14,5 stupňů Celsia. 2. V Antarktidě neexistují žádní lední medvědi (ti jsou pouze v Arktidě), ale existuje tam spousta tučňáků. 3. Antarktida je největší pouští na světě.

Jaká je tloušťka ledu v Antarktidě?

Průměrná tloušťka ledu na Antarktidě je 1,6 kilometrů. 13. V Antarktidě jsou jezera, která nikdy nezamrznou, a to díky teplu, které je vyzařované z nitra Země. 14. V Antarktidě je čilské město se školami, nemocnicemi, hotely, poštou, internetem, televizí a mobilní telefonní sítí.

Související příspěvky: