Proč jsou banány zdraví prospěšné?

Obsah

Proč jsou banány zdraví prospěšné?

Proč jsou banány zdraví prospěšné?

Banány jsou proslulé vyšším podílem draslíku a obsahem B vitamínů, které zklidňují. Studie ukázala, že u žen ve věku 50 až 79 let, které mají porci draslíku z každodenní konzumace jednoho banánu navíc, je o 25 procent nižší riziko mrtvice. Banány patří také mezi nejmocnější ovoce v prevenci rakoviny ledvin.

Proč jsou banány vhodné ke svačině?

Obsahují celou řadu důležitých vitamínů a živin a kladně ovlivňují trávení, zdraví srdce a hubnutí. Kromě vysokého obsahu živin jsou také velmi vhodnou potravinou ke svačině. Pojďme se společně podívat na 11 léčivých účinků banánů, které byly potvrzeny vědeckým výzkumem. Banány patří mezi nejoblíbenější ovoce na světě.

Proč banány obsahují sacharidy?

Banány totiž obsahují jenom velmi málo bílkovin a prakticky žádný tuk. V nezralých (zelených) banánech jsou sacharidy zastoupeny především ve formě škrobu a pomalu stravitelného (rezistentního) škrobu, ale spolu s tím jak banán zraje, mění se škrob na stravitelné cukry (glukózu, fruktózu a sacharózu).

Kde se nachází rezistentní škrob banánu?

Pektin: Jeho množství klesá spolu s tím, jak banán zraje. Pomalu stravitelný (rezistentní) škrob: Nachází se v nezralých banánech. Rezistentní škrob tělo není schopno strávit, a tak se dostává až do tlustého střeva, kde se stává potravou pro tělu prospěšné baktérie, žijící v zažívacím traktu ( 11, 12, 13 ).

Související příspěvky: