Co se šíří hepatitidy?

Obsah

Co se šíří hepatitidy?

Co se šíří hepatitidy?

1 Hepatitis A se šíří infikovanou vodou a potravou, které byly infikovány stolicí. Centrum pro kontrolu nemocí a prevenci... 2 Hepatitis B je nejčastější příčinou akutní virové hepatitidy. Může se šířit krví, infikovanými jehlami, pohlavním... 3 Hepatitis C se šíří hlavně kontaminovanou krví. Může to být používáním společných jehel nebo jiných nástrojů mezi... More ...

Proč banány obsahují sacharidy?

Banány totiž obsahují jenom velmi málo bílkovin a prakticky žádný tuk. V nezralých (zelených) banánech jsou sacharidy zastoupeny především ve formě škrobu a pomalu stravitelného (rezistentního) škrobu, ale spolu s tím jak banán zraje, mění se škrob na stravitelné cukry (glukózu, fruktózu a sacharózu).

Jaká je glykemická hodnota banánů?

Průměrná hodnota glykemického indexu banánů je 51 ( 8, 9 ). Z toho vyplývá, že banány by u zdravých lidí neměly způsobovat prudké kolísání hladiny cukru vkrvi. Nicméně to neplatí pro diabetiky, kteří by neměli jíst větší množství dobře zralých banánů a pokud je jí, tak by si měli pečlivě hlídat a měřit hladinu cukru v krvi.

Proč jsou banány vhodné ke svačině?

Obsahují celou řadu důležitých vitamínů a živin a kladně ovlivňují trávení, zdraví srdce a hubnutí. Kromě vysokého obsahu živin jsou také velmi vhodnou potravinou ke svačině. Pojďme se společně podívat na 11 léčivých účinků banánů, které byly potvrzeny vědeckým výzkumem. Banány patří mezi nejoblíbenější ovoce na světě.

Související příspěvky: