Jaká je glykemická hodnota banánů?

Obsah

Jaká je glykemická hodnota banánů?

Jaká je glykemická hodnota banánů?

Průměrná hodnota glykemického indexu banánů je 51 ( 8, 9 ). Z toho vyplývá, že banány by u zdravých lidí neměly způsobovat prudké kolísání hladiny cukru vkrvi. Nicméně to neplatí pro diabetiky, kteří by neměli jíst větší množství dobře zralých banánů a pokud je jí, tak by si měli pečlivě hlídat a měřit hladinu cukru v krvi.

Co obsahuje banán na denní dávky?

Banány obsahují velké množství vlákniny a také řadu antioxidantů. Jeden středně velký banán (118 gramů) dále obsahuje (1, 2, 3): Draslík: 9% doporučené denní dávky. Vitamin B6: 33% doporučené denní dávky.

Jak působí banány na naše zdraví?

A jak působí na naše zdraví? Banány jsou nejen chutné, ale hlavně velmi zdravé. Obsahují celou řadu důležitých vitamínů a živin a kladně ovlivňují trávení, zdraví srdce a hubnutí. Kromě vysokého obsahu živin jsou také velmi vhodnou potravinou ke svačině.

Kde se nachází rezistentní škrob banánu?

Pektin: Jeho množství klesá spolu s tím, jak banán zraje. Pomalu stravitelný (rezistentní) škrob: Nachází se v nezralých banánech. Rezistentní škrob tělo není schopno strávit, a tak se dostává až do tlustého střeva, kde se stává potravou pro tělu prospěšné baktérie, žijící v zažívacím traktu ( 11, 12, 13 ).

Související příspěvky: