Co jsou banány pro tělu prospěšné?

Obsah

Co jsou banány pro tělu prospěšné?

Co jsou banány pro tělu prospěšné?

Shrnutí: Banány obsahují poměrně velké množství vlákniny a rezistentní vlákniny, které představují vhodnou potravu pro tělu prospěšné baktérie, žijící v zažívacím ústrojů a pomáhají také v obraně proti rakovině tlustého střeva (kolorektální karcinom).

Proč jsou banány vhodné ke svačině?

Obsahují celou řadu důležitých vitamínů a živin a kladně ovlivňují trávení, zdraví srdce a hubnutí. Kromě vysokého obsahu živin jsou také velmi vhodnou potravinou ke svačině. Pojďme se společně podívat na 11 léčivých účinků banánů, které byly potvrzeny vědeckým výzkumem. Banány patří mezi nejoblíbenější ovoce na světě.

Co obsahuje banán na denní dávky?

Banány obsahují velké množství vlákniny a také řadu antioxidantů. Jeden středně velký banán (118 gramů) dále obsahuje (1, 2, 3): Draslík: 9% doporučené denní dávky. Vitamin B6: 33% doporučené denní dávky.

Proč zralé banány obsahují pektinu?

Naproti tomu zralé (žluté) banány obsahují menší množství rezistentní i celkové vlákniny, ale v poměrném zastoupení obsahují větší množství rozpustné vlákniny - pektinu. Jak pektin, tak rezistentní vláknina snižují pocit hladu a prodlužují dobu trvání pocitu sytosti po jídle ( 20, 32, 33, 34 ).

Související příspěvky: