Jak připravit smoothie z banánů?

Obsah

Jak připravit smoothie z banánů?

Jak připravit smoothie z banánů?

1. Oloupané banány nakrájejte na kousky, rozmixujte s ostatními ingrediencemi a rozlijte do dvou sklenic. A kdybyste snad měli chuť na něco ostřejšího, zkuste Smoothie z manga, banánů a čerstvého špenátu. Sdílet. (0)

Jak připravit banánové těsto?

Přidejte jeden a půl banánu a rozmačkejte. Pak přidejte cukr, mouku prosátou s práškem do pečiva a solí, skořici, vejce a mléko a dobře promíchejte. 2. Těsto nalijte do vhodné vymazané formy, na povrch položte zbytek banánu nakrájený na plátky, dejte do mikrovlnky a zapněte na 8 minut na plný výkon, dokud není těsto „propečené“ i uvnitř.

Co jsou protirakovinné účinky banánové slupky?

Protirakovinné a antioxidační účinky mají vlastně i klasické žluté banány, ale čím zralejší jsou a čím více na sobě mají hnědých flíčků, tím jsou tyto účinky silnější. A když už jsme zmínili banánovou slupku, tu určitě nevyhazujte, i když je třeba flekatá nebo úplně tmavá. Nakrájejte ji na kousky a nasypte ke květinám, je to výborné hnojivo.

Proč je banán zralejší?

Nemusíte je hned vyhazovat. To, že mají černou slupku, ještě neznamená, že jsou špatné. I z přezrálých a hodně měkkých banánů, které nemáte chuť sníst jen tak, se dá vyrobit spousta dobrot. Asi jste si všimli, že čím je banán zralejší, tím sladší má chuť.

Související příspěvky: