Jak vysoký je glykemický index banánů?

Obsah

Jak vysoký je glykemický index banánů?

Jak vysoký je glykemický index banánů?

Navíc mají banány nižší až střední hodnotu glykemického indexu, což je veličina, která na stupnici od 0 do 100 udává, jak rychle daná potravina po požití způsobuje vzestup hladiny glukózy v krvi. Glykemický index nezralých banánů je zhruba 30, zatímco u zralého banánu je to asi 60.

Proč jsou banány vhodné ke svačině?

Obsahují celou řadu důležitých vitamínů a živin a kladně ovlivňují trávení, zdraví srdce a hubnutí. Kromě vysokého obsahu živin jsou také velmi vhodnou potravinou ke svačině. Pojďme se společně podívat na 11 léčivých účinků banánů, které byly potvrzeny vědeckým výzkumem. Banány patří mezi nejoblíbenější ovoce na světě.

Proč jsou banány skvělým zdrojem draslíku?

Banány jsou skvělým zdrojem draslíku a jeden středně velký banán (118 g) obsahuje 9% doporučené denní dávky draslíku. Strava bohatá na draslík může pomoci snížit krevní tlak a lidé, kteří jí hodně draslíku mají až o 27% menší riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění než ostatní ( 22, 23, 24, 25 ).

Kdy jíte přezrálé banány?

Přezrálé banány mají vysoký obsah draslíku a nízký obsah sodíku. Jestliže je jíte pravidelně, může vám to pomoci s regulací optimálního průtoku krve a s odstraňováním případných blokád v tepnách. To napomáhá předcházet mrtvici a srdečnímu infarktu, protože váš oběhový systém funguje efektivně. Pokud banány přezrají, působí proti kyselosti.

Související příspěvky: