Jak se zbavit osteoporózy?

Obsah

Jak se zbavit osteoporózy?

Jak se zbavit osteoporózy?

Osteoporóza - prevence a léčba 1 · Pravidelný tělesný pohyb; více viz Pohyb a osteoporóza 2 · Přijímat vyváženou stravu s dostatkem vápníku, vitaminu D, fosforu, hořčíku, vitaminu K, stopových prvků, bohatou na... 3 · Zajistit dostatečný příjem potravy, vyhnout se drastickým jednostranným dietám 4 · Omezit nadměrný přísun alkoholických nápojů 5 · Nekouřit More ...

Jaké jsou zásady v prevenci osteoporózy?

Jaké jsou zásady v prevenci osteoporózy? · Pravidelný tělesný pohyb; více viz Pohyb a osteoporóza. · Přijímat vyváženou stravu s dostatkem vápníku, vitaminu D, fosforu, hořčíku, vitaminu K, stopových prvků, bohatou na obsah zeleniny a ovoce.

Jaké je vyšetření osteoporózy?

Osteoporóza vyšetření. K diagnostice osteoporózy v současné době slouží především tzv. celotělová osteodenzitometrie neboli DXA. Toto nízkozátěžové rentgenové vyšetření trvá zhruba 20 minut a lékaři jsou díky absorbovanému záření schopní stanovit množství kostního minerálu v nejohroženějších místech.

Co je osteoporóza?

Co je osteoporóza? Osteoporóza neboli řídnutí kostí, je chronické, postupující onemocnění kostry. Je charakterizované úbytkem kostní hmoty a poruchami stavby kosti s následným zvýšením jejich křehkosti a zvýšeným rizikem zlomenin.

Související příspěvky: