Proč se banány zčernají?

Obsah

Proč se banány zčernají?

Proč se banány zčernají?

Taky se vám často stává, že než stačíte banány sníst, zčernají? Nemusíte je hned vyhazovat. To, že mají černou slupku, ještě neznamená, že jsou špatné. I z přezrálých a hodně měkkých banánů, které nemáte chuť sníst jen tak, se dá vyrobit spousta dobrot. Asi jste si všimli, že čím je banán zralejší, tím sladší má chuť.

Proč je banán zralejší?

Nemusíte je hned vyhazovat. To, že mají černou slupku, ještě neznamená, že jsou špatné. I z přezrálých a hodně měkkých banánů, které nemáte chuť sníst jen tak, se dá vyrobit spousta dobrot. Asi jste si všimli, že čím je banán zralejší, tím sladší má chuť.

Proč jsou banány vhodné ke svačině?

Obsahují celou řadu důležitých vitamínů a živin a kladně ovlivňují trávení, zdraví srdce a hubnutí. Kromě vysokého obsahu živin jsou také velmi vhodnou potravinou ke svačině. Pojďme se společně podívat na 11 léčivých účinků banánů, které byly potvrzeny vědeckým výzkumem. Banány patří mezi nejoblíbenější ovoce na světě.

Jak připravit banány zmrzlinu?

Oloupané banány nakrájejte na špalíčky, rozložte na tácek, zakryjte mikrotenovou fólií a dejte zmrazit (alespoň na 1 hodinu). 2. Až si budete chtít udělat zmrzlinu, dejte kousky banánů do mixéru a za průběžného přidávání mléka nebo smetany rozmixujte do krémové konzistence.

Související příspěvky: