Co znamená vikingská jména?

Obsah

Co znamená vikingská jména?

Co znamená vikingská jména?

Vikingská jména často také představovala zvláštní schopnosti, které jejich nositelům byly přisuzovány. Například Frida znamená „mír“ a Astrid „krásná a milovaná“, což byla pravděpodobně vyhledávaná žena. Hilda naopak znamená „bojovník“. Jména tedy dávala Vikingům sílu a ochranu do života.

Kdo jsou Vikingové?

Vikingové (název ze staroseverštiny nejistého původu, přídavné jméno je vikinský nebo vikingský) byli skandinávští mořeplavci, kteří se v 8. – 11. století vydávali na loupeživé výpravy do jižní a západní Evropy. Pro konsolidující se evropské státy tehdy představovali hrozivé nebezpečí.

Co jsou ženská vikingská jména?

Ženská vikingská jména 1 Astrid: krásná, milovaná 2 Bodil: pokání, boj 3 Frida: mír 4 Gertrud: kopí 5 Gro: růst 6 Estrid: bohyně, krásná 7 Hilda: bojovnice 8 Gudrun: bohyně či runa 9 Gunhild: boj 10 Helga: posvátná 11 Inga: od boha Inge 12 Liv: od života 13 Randi: štít nebo svatyně 14 Signe: ten, kdo zvítězí 15 Sigrid: vítězná jezdkyně 16 Revna: havran 17 Sif: manželka, nevěsta 18 Tora: boha Thora 19 Tove: holubice 20 Thyra: užitečná 21 Åse: bohyně More ...

Kde se osídlili norští Vikingové?

Norští vikingové se soustředili na západ a také dále na jih. Osídlili severoskotské ostrovy, přivlastnili si ostrov Man a dále se zachytili ve Skotsku a Irsku a prakticky na všech pobřežích okolo Skotského moře.

Související příspěvky: