Jaké jsou květy Somálců?

Obsah

Jaké jsou květy Somálců?

Jaké jsou květy Somálců?

Po deštích se objevují nádherné květy, jsou zářivě žlutooranžové a vypadají jako zázrak, který se objevil na poušti. Ne všechny slavnosti a rituály Somálců jsou radostné, nebo možná, jak pro koho. Třeba obřízka, pro dívku je to sice peklo a bolest, ale pro její rodinu, je to důvod k oslavě.

Co se děje v Somálsku?

Obřízka je v Somálsku nechutná, bolestivá, nebezpečná a znetvořující jako v každém jiném africkém státě. Pokud se dívka vdává, musí být obřezaná, to platí všude. Jen oslavy, způsoby „upravování“ a věk dívek se mění podle oblasti. Například v Somálsku se traduje, že mezi nohama dívek jsou ohavné věci, a přestože se s nimi narodily, jsou nečisté.

Jaké jsou rozměry želv?

Anatomie a morfologie 1 Rozměry. Velikost želv se značně různí. Mořské druhy dorůstají obvykle do obrovských rozměrů, zatímco sladkovodní želvy... 2 Zatahování krku. Jazyk je tlustý a nevysunutelný. 3 Hlava. Komorové oči většiny suchozemských želv směřují dolů na předměty před nimi, zatímco u některých vodních želv se... 4 Krunýř. Krunýř sloužil původně u želv při hrabání v... More ...

Kde jsou polovodní želvy?

Polovodní želvy jsou někde mezi, tráví tedy část dne ve vodě, část na souši a jsou povětšinou masožravé.“ Do rodiny s dětmi jsou podle jeho slov nejlepší želvy suchozemské, které jsou kontaktnější, naopak vodní želvy jsou dravci, jsou tedy trochu nevypočitatelné a kousavé.

Související příspěvky: