Jak se skládá živý plot?

Obsah

Jak se skládá živý plot?

Jak se skládá živý plot?

Živý plot se může skládat ze 3 typů rostlin - rostlin s nevýraznými květy a nejedlými plody (okrasný živý plot), rostlin s hezkými květy, ale bez užitečných plodů (kvetoucí živý plot) nebo z rostlin, ze kterých můžete sklízet nejčastěji ovoce.

Co se týče živého plotu?

Živý plot se stává stále častější volbou v českých zahradách. V porovnání se zděným nebo dřevěným plotem totiž živý plot lépe vypadá a nemusíte se o něj téměř starat. Důležitým faktorem je také cena, protože metr živého plotu "postavíte" již za přibližně 100 korun.

Kolik stojí metr živého plotu?

Důležitým faktorem je také cena, protože metr živého plotu "postavíte" již za přibližně 100 korun. Nicméně pokud vyberete ty nejlevnější sazenice, počítejte s tím, že budete muset počkat pár let, než rostliny vyplní celou plochu a budete tak zcela v soukromí.

Kdy koupit živý plot ze sazenic?

Živý plot ze sazenic může mít mnoho podob, protože na trhu jsou sazenice dřevin nejrůznějších velikostí a tvarů. V naprosté většině případů platí, že čím dražší sazenici koupíte, tím vyšší a širší bude. Vhodným kompromisem mezi výškou a cenou je bez ohledu na druh rostliny výška v rozmezí 40 až 100 centimetry.

Související příspěvky: