Co se týče ozelenění trávníkových ploch?

Obsah

Co se týče ozelenění trávníkových ploch?

Co se týče ozelenění trávníkových ploch?

Žádná jiná forma ozelenění nevyžaduje tak pravidelnou a odbornou péči již od okamžiku založení, jako trávník. Požaduje-li zákazník na střeše pochůzný užitný trávník, jedná se o intenzívní ozelenění. Zelené střechy s trávníkovými plochami patří co do náročnosti ke složitějším souvrstvím.

Jaké jsou hnojiva na trávník?

Pro podzimní hnojení jsou určena speciální hnojiva s naprosto odlišným složením, která v době vegetačního klidu podporují především růst kořenového systému. Pokud na podzim péči o trávník zanedbáte, na jaře bude třeba mnohem většího úsilí i delší doby k tomu, aby váš trávník získal opět exkluzívní vzhled.

Jak založit trávník?

Založení trávníku. Založit trávník lze dvěma základními postupy. Buď se jedná o založení trávníku výsevem nebo položením travního koberce. V našich zeměpisných šířkách je trávník nejčastější přirozenou pokrývkou půdy. Roste dobře spolu s nejrůznějšími bylinami a nejsou velké problémy se zakládáním a ošetřováním trávníkových ploch, ...

Co se stane, když trávník vyroste v předjaří?

Nikdy totiž nevíte, o kolik ještě trávník do zimy povyroste a zároveň o kolik tráva vyroste v předjaří, než jej posekáte poprvé. Snadno se tak může stát, že při prvním sečení bude trávník přerostlý. Nejen že půjde špatně sekat, ale hned při prvním sečení jej podseknete. Z toho se bude trávník vzpamatovávat až tři týdny, což rozhodně nechcete.

Související příspěvky: