Jaké jsou nové pravidlo EU pro létání s drony?

Obsah

Jaké jsou nové pravidlo EU pro létání s drony?

Jaké jsou nové pravidlo EU pro létání s drony?

Jak už jsme vás informovali na začátku letošního roku, od 31. prosince 2020 se řídíme novými jednotnými pravidly EU pro létání s drony. A teď vám přinášíme nejdelší YouTube video, které jsme zatím natočili – vyzpovídali jsme v něm autority z oblasti řízení letového provozu, úřadu pro civilní letectví a ministerstva dopravy.

Kde mohou drony létat?

Mimo letiště o kterých si povíme dále, mohou drony létat jen v nejnižším vzdušném prostoru třídy G a to do výšky 300 metrů nad zemí. Vyhnout se musíte zakázaným prostrorům (LKP - prohibited) a omezeným prostrorům (LKR - restricted).

Jaká je hmotnost létání s dronem?

Pokud si létáním s dronem budete chtít vydělávat, je úplně jedno jakou má hmotnost. Automaticky spadáte do nejpřísnější kategorie viz tabulka na konci článku. Pokud jej máte jen na rekreační účely, je pro vás důležitá hmotnost 0,91 Kg.

Jak se létají drony do 25 kg?

A navíc jsme přidali pravidla pro létání s drony do 25 kg podle nové legislativy. S novými pravidly pro drony a i v rozhovorech s autoritami civilního letectví se na přetřes dostala dálková identifikace dronů – nové drony by ji už měly umět „z výroby“, starší drony si na sebe budou muset pověsit externí krabičku.

Související příspěvky: