Kdo byl prvním americkým prezidentem?

Obsah

Kdo byl prvním americkým prezidentem?

Kdo byl prvním americkým prezidentem?

Prezidenti USA 1 George Washington. George Washington je přezdívaný Otec národa a také první americký prezident. Díky své statečnosti a... 2 Thomas Jefferson. Třetí americký prezident, který, stejně jako Washington, sloužil dvě funkční období, a to v letech... 3 James K. Polk. Polk byl prezidentem v letech 1845-1848. Jak už data napovídají, Polk sloužil pouze jedno... More ...

Jaké jsou volby prezidenta USA?

Amerika má za sebou velké téma, kterým jsou volby prezidenta USA. Připravili jsme si pro vás stručný přehled amerických prezidentů, kteří se vystřídali v čele Spojených států. Kteří z nich byli zavražděni? A kteří svou funkci ukončili předčasně? Pojďme si je společně projít. Č.

Kdo byl prezidentem USA 1789-1797?

George Washington. 1789-1797. (nestraník) první prezident USA, 1793 nejkratší inaugurační projev v historii, jeho tvář je vytesána do známého národního památníku "čtyř hlav" Mount Rushmore. 2.

Kdo byl posledním zavražděným prezidentem?

Posledním zavražděným byl oblíbený prezident John Fitzgerald, který byl v roce 1963 postřelen, když projížděl se svou manželkou ulicemi. Z vraždy byl obviněn L. H. Oswald, svou vinu ale nikdy nepotvrdil. Pokus o atentát přežil Ronald Regan.

Související příspěvky: