Jak jsou sukulenty ideální pro bytové podmínky?

Obsah

Jak jsou sukulenty ideální pro bytové podmínky?

Jak jsou sukulenty ideální pro bytové podmínky?

Sukulenty jsou ideální rostliny pro bytové podmínky. Mají totiž rády teplo a sucho, takže se snadno zabydlí i na slunném okně v paneláku či v kanceláři, kde na ně nebudete mít příliš času. Jen v zimě jim bude lépe v chladu, ale přežijí i v teplé místnosti, pokud tomu přizpůsobíte zálivku a nenecháte je přímo uvařit nad ústředním topením.

Co je sukulent?

Sukulentem se rozumí rostlinky, které se přizpůsobily drsným podmínkám pouští a polopouští a především se vypořádaly s věčným nedostatkem vláhy. Získaly schopnost vázat ve svém těle vodu do zásoby – tato vlastnost se označuje jako sukulence. Odtud tedy i název sukulenty.

Kdy začít pěstovat sukulenty?

Postup, který není časově nijak zvlášť náročný, jsme pro vás nafotili krok za krokem. Sukulenty jsou ideální rostliny pro bytové podmínky. Mají totiž rády teplo a sucho, takže se snadno zabydlí i na slunném okně v paneláku či v kanceláři, kde na ně nebudete mít příliš času.

Jak odstranit přebytečnou zeminu z sukulentů?

Opatrně odstraňte přebytečnou zeminu z kamene nebo dřeva a celou krajinku zavlažte pomocí postřikovače. Při výsadbě do misek postupujte jako u běžného sázení do květináče. Malé sazeničky sukulentů můžete pořídit dvěma způsoby, buď získáte od známých vrcholový řízek, nebo zakoupíte sazeničku u pěstitelů.

Související příspěvky: