Jak pěstovat melouny?

Obsah

Jak pěstovat melouny?

Jak pěstovat melouny?

Půdu vyžadují melouny bohatou na humus, hlubokou a dobře propracovanou. Při výsadbě se pod rostliny do jámy nastele uzrálý hnůj nebo kompost. Někteří pěstitelé vysazují melouny přímo na kompost. Během růstu a v období kvetení a plození je výhodné pravidelné přihnojování zálivkou.

Kdy vysazovat melouny do jámy?

Při výsadbě se pod rostliny do jámy nastele uzrálý hnůj nebo kompost. Někteří pěstitelé vysazují melouny přímo na kompost. Během růstu a v období kvetení a plození je výhodné pravidelné přihnojování zálivkou. Nejúčinnější je jednou týdně do zálivky naředit patřičné množství hnojiva na rajčata. Melouny nemají nikdy dost.

Jaká je doba výsadby melounů?

Výsadba, vegetace sklizeň melounů Předpokládaná doba výsadby připadá na polovinu května až června, a to na teplé a chráněné stanoviště. Před tím, než sazenice vysadíte, je otužte. Určitě je dobré, pokrýt záhon netkanou černou textilií.

Jaká je výhřev melounů?

Půda by měla být výhřevná. Při pěstování melounů využíváme černou netkanou textilii nebo fólii, ta přitahuje sluneční paprsky a akumuluje teplo, které se uvolňuje i po setmění. Navíc zadržuje vláhu a nedovolí růst plevelů.

Související příspěvky: