Jak použít vodní meloun v letní kuchyni?

Obsah

Jak použít vodní meloun v letní kuchyni?

Jak použít vodní meloun v letní kuchyni?

Poradíme, jak na to, abychom si vypěstovali vlastní bohatou úrodu, jaké odrůdy si vybrat, neboť vodní meloun není jenom červený s černými jadérky. A prozradíme recepty, jak vodní meloun využít v letní kuchyni.

Jak pěstovat melouny?

Pro úspěšné pěstování melounů je výhodné mulčování půdy černou netkanou textilií nebo černou polyetylénovou fólií, které prohřívají půdu, podporují rychlejší růst, šetří vláhu a brání zaplevelení. Pokud melouny nepěstujeme na textilii či fólii, půdu kolem roslin pravidelně kypříme a zbavujeme plevelů.

Co jsou zdravá vodní melouny?

Vodní melouny obsahují vysoký obsah lykopenu, antioxidantu, který udržuje srdce zdravé a zabraňuje škodám způsobeným volnými radikály v těle. Neméně zdravá jsou melounová jadérka, jejichž vysoký obsah vlákniny pomáhá při trávení.

Jak poznáme zralý meloun?

Zralý vodní meloun poznáme podle zaschlých stonkových úponků a klasické kličky, kterou tvoří stopka. Slupka zralých melounů je lesklá a v místě styku s půdou nažloutlé barvy. Zralé melouny vydávají dutý zvuk. Melouny mají tuhou slupku a lze je skladovat i 3 měsíce po sklizni při teplotě 5 °C a relativní vzdušné vlhkosti 85–90 %.

Související příspěvky: