Které rostliny patří k jedovatým pokojovým rostlinám?

Obsah

Které rostliny patří k jedovatým pokojovým rostlinám?

Které rostliny patří k jedovatým pokojovým rostlinám?

K jedovatým pokojovým rostlinám patří také hojně pěstované : tchynin jazyk neboli Tenura (Sanseviera), difenbachie, potosovec (Scindapsus), kroton, dračinec, toulec neboli toulitka – anturium, klívie, brambořík. Co dělat v případě podezření na otravu?

Jaké jsou jedovaté rostliny?

Nepříjemné zarudnutí způsobuje například škumpa a po dotyku třemdavy vám mohou naskákat solidní puchýře. Slabě jedovatý je i jalovec ( Juniperus communis ), cypřiše ( Chamaecyparis) a túje ( Thuja ). V mnoha případech slouží jedovaté rostliny zároveň jako léčivky – buď jsou užívány jako sušené drogy, nebo se využívají k výrobě léků.

Co jsou průvodní jevy pro rostliny?

Bolestivé puchýře, vyrážky, zarudlá kůže – to vše mohou být průvodní jevy následující po dotyku rostlin. Nepříjemné zarudnutí způsobuje například škumpa a po dotyku třemdavy vám mohou naskákat solidní puchýře. Slabě jedovatý je i jalovec ( Juniperus communis ), cypřiše ( Chamaecyparis) a túje ( Thuja ).

Které rostliny jsou nenáročné?

Filodendrony a Monstery patří mezi nejpopulárnější pokojové rostliny, protože jsou nenáročné. Avšak tyto rostliny obsahují nerozpustné krystaly šťavelanu vápenatého, které mají potenciálně toxické vlastnosti. Na lidi ale mají tyto krystaly pouze mírný účinek – mohou podráždit pokožku, způsobit mírný otok jazyka nebo rtů.

Související příspěvky: