Co je pojištění domácnosti?

Obsah

Co je pojištění domácnosti?

Co je pojištění domácnosti?

Pojištění domácnosti se vztahuje na vybavení bytu nebo domu. Běžně zahrnuje nábytek, elektrospotřebiče, televize, rádia, knihy, oblečení, sportovní potřeby, ceniny, šperky, klenoty a další věci, které určíte. Současně mohou být pojištěny i takzvané stavební součásti, kterými se rozumí například plovoucí ...

Jak se pojišťují parciální škody?

V případě majetkového pojištění motorových vozidel (havarijní pojištění) se např. na novou cenu pojišťují tzv. parciální škody, kdy je věc poškozena pouze částečně (např. rozbití skel, poničení karosérie apod.), zatímco plnění u tzv. škody totální (odcizení, úplné zničení) se hradí právě jen do výše ceny časové resp. obvyklé.

Jak nabízejí pojištění na novou cenu?

Pojišťovny dnes standardně zákazníkům nabízejí pojištění sjednávaná na novou cenu, v některých případech však pojištění zní na cenu obvyklou či časovou.

Co je pojištění majetku?

Pojištění majetku zahrnuje krytí celé řady rizik, která lze rozdělit podle jejich důsledků na rizika, při jejichž realizaci dochází ke vzniku: přímých věcných škod (rizika živelných pohrom, riziko havárie, rizika odcizení a vandalství, apod.), finančních ztrát (rizika přerušení provozu, rizika úvěrová).

Související příspěvky: