Co se týče melounů?

Obsah

Co se týče melounů?

Co se týče melounů?

Melouny jsou bohaté na elektrolyty (sodík a draslík), takže toto báječné ovoce vyživuje tělo nejenom náhradou elektrolytů, jež se ztratí pocením, ale také buňky hydratuje a udržuje vodní rovnováhu. Tím nakonec podporuje metabolismus a energetizuje tělo.

Co obsahuje meloun?

Meloun obsahuje vitamín C (stimulující imunitní systém), vitamin A (udržující zdravé oči) a vitamin B6 (podporujících mozkovou činnost). Je velmi koncentrovanou formou karotenoidu lykopenu.

Co se považuje za zeleninu?

Za zeleninu se obecně považuje rostlina bylinného charakteru, která se převážně dá konzumovat celá nebo z větší části (až na výjimky). Za ovoce se považují většinou plody víceletých rostlin (stromů, keřů, polokeřů či jahodníku). U ovocných druhů je předpoklad vytrvalosti a opakování produkce plodů.

Co je osvěžení vody melounu?

Tento osvěžující plod jim kromě životně důležité hydratace dodával i mnoho důležitých živin a udržoval je vitálními. Vodní meloun není jenom skvělým osvěžením, ale svými účinky se stává i jednou ze zbraní proti zánětům, jež přispívají k diabetu, artritidě, astmatu, ateroskleróze a dokonce i rakovině.

Související příspěvky: