Co obsahuje jablečný ocet?

Obsah

Co obsahuje jablečný ocet?

Co obsahuje jablečný ocet?

Co jablečný ocet obsahuje? Zejména kyselinu octovou, a to v obsahu kolem 5%, která mu dodává typickou kyselou chuť a octový nádech.

Proč je jablečný ocet běžnou součástí domácnosti?

Ocet je běžnou součástí každé domácnosti. Jenže octů existuje celá řada a na jablečný ocet většinou zapomínáme, přestože má ze všech druhů octů nejlepší léčivé účinky. Jako lék či pochutina se jablečný očet používá už po staletí.

Proč je jablečný ocet dobrý na hubnutí?

Jiná studie zase zjistila, že užívání dvou lžic jablečného octa před spaním snižuje hladinu cukru v krvi až o 4 procenta. Často se píše o tom, že je jablečný ocet výborný na hubnutí. Háček je v tom, že tento druh octa nefunguje jako spalovač, takže nestačí vypít sklenici vody s octem a čekat, že zhubnete.

Jaké jsou účinky jablečného octa?

Pravidelné užívání jablečného octa má následující účinky na lidský organismus: 1 ředí krev 2 napomáhá dobrému trávení a podporuje štěpení tuků – to z něj dělá vhodný doplněk na hubnutí 3 má vliv na pročištění organismu od zplodin způsobených nevhodnou stravou 4 ničí hnilobné bakterie ve střevech 5 čistí ledviny 6 pomáhá při chronické únavě 7 léčí infekce dutin, bolesti hlavy, bolesti v... More ...

Související příspěvky: