Kdo je divoký kůň?

Obsah

Kdo je divoký kůň?

Kdo je divoký kůň?

Divoký kůň patří mezi původní živočišné druhy Evropy, stáda divokých koní měla významný vliv na formování krajiny na celém kontinentu. Původ divokých koní Vývoj koňovitých (Equoidea) probíhá přibližně posledních 60 milionů let. Koňovití jsou lichokopytníci příbuzní současným tapírům a nosorožcům, které spojuje spočívání váhy na středním ...

K čemu se koně musí vyhnout za každou cenu?

Keře a stromy, jimž by se koně měli vyhnout za každou cenu zahrnují RODODENDRONY (malé množství způsobí smrt díky zástavě dýchání), OLEANDR, ŠTĚDŘENEC (především semena), ZIMOSRÁZ, PTAČÍ ZOB a VAVŘÍN. Všechny části tisu, čerstvého nebo sušeného, jsou již v malých dávkách smrtelné a protijed není znám.

Které rostliny jsou jedovaté pro koně?

Existuje celá řada rostlin, keřů a stromů, které jsou pro koně a ponye jedovaté. Některé z nich, jako PRYSKYŘNÍK, které jsou jedovaté jen čerstvé a ve velkém množství, nejsou nijak chutné. Na druhé straně koně s velkou chutí spořádají TIS , jehož všechny části jsou smrtelně jedovaté. Už malé množství, kolem 0,5kg, může koně zahubit.

Jak se spořádají koně s velkou chutí?

Na druhé straně koně s velkou chutí spořádají TIS , jehož všechny části jsou smrtelně jedovaté. Už malé množství, kolem 0,5kg, může koně zahubit. Všechny výběhy bychom proto měli pečlivě zkontrolovat, než do nich koně vypustíme, a i pak pravidelně prohlížet, neboť semínka jedovaté rostliny sem můžou zabloudit z vedlejšího pozemku.

Související příspěvky: