Co jsou povinné zimní pneumatiky?

Obsah

Co jsou povinné zimní pneumatiky?

Co jsou povinné zimní pneumatiky?

Motorky, mopedy, přívěsy, traktory,.. Zákon stanoví povinné zimní pneumatiky pouze pro vozidla, která mají nejméně čtyři kola a používají se pro dopravu osob nebo dopravu nákladu. Nevztahuje se tedy na na motorky a podobná vozidla s méně než 4 koly.

Co je povinnost zimních pneumatik v zahraničí?

Povinnost zimních pneumatik v zahraničí Nemusíte se chystat na zimní dovolenou, aby jste se zamysleli nad tím, jak zahraniční země přistupují k povinnosti mít zimní pneumatiky. I v zahraničí totiž narazíte na úseky, kde je nutné mít zimní obutí celoročně.

Jak použít zimní pneumatiky na pozemní komunikaci?

Dle §40a zákona 361/2000 Sb. mají řidiči povinnost použít zimní pneumatiky v období od 1. listopadu do 31. března, pokud: 1 Je na silnici souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza. 2 Lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá... More ...

Jak použít zimní pneumatiky na silnici?

Dle §40a zákona 361/2000 Sb. mají řidiči povinnost použít zimní pneumatiky v období od 1. listopadu do 31. března, pokud: Je na silnici souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza. Lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza.

Související příspěvky: