Jaké jsou souvislosti využití větrných turbín?

Obsah

Jaké jsou souvislosti využití větrných turbín?

Jaké jsou souvislosti využití větrných turbín?

Historické souvislosti využití větrných turbín a obecné informace o větrné energetice jsou uvedeny v kapitole 1. Střípky z historie větrné energetiky a v článku 4. Využití energie větru, ve kterém je popis konstrukce větrné elektrárny.

Jaké jsou větrné turbíny?

Stejně jako velké větrné turbíny, které dnes najdeme na mnoha místech v Čechách i na Moravě, i malé větrné turbíny využívají k výrobě elektřiny neviditelnou sílu větru. Funkce by se dala přirovnat k dynamu jízdního kola.

Co je největší větrná turbína na světě?

První typ větrných turbín má nejběžnější konstrukci, včetně dvou nebo tří břitů. Jednotky se třemi čepelky pracují na principu "proti větru". Samotné prvky jsou instalovány tak, aby se dívali na vítr. Jedna z největších turbín na světě -to je GE větrná energie. Síla tohoto zařízení je 3,6 megawattů.

Proč je větrná turbína uzavřená ve skříni?

Tím, že větrná turbína není uzavřená ve skříni indukuje se na konci lopatek příčný gradient tlaku, který inicializuje vznik vírů po celé délce lopatek [4, s. 19] podobně jako je tomu i u křídel letadel [5, s. 19]. Protože větrná turbína je rotor bez skříně definuje se místo účinnosti rotoru výkonový koeficient:

Související příspěvky: