Jak pěstovat jahodníky?

Obsah

Jak pěstovat jahodníky?

Jak pěstovat jahodníky?

Zahrádkáři doporučují jahody obestlat vrstvou slámy nebo je pěstovat na vyvýšenných hrůbcích na černé fólii. Jahodníky vyžadují kvalitní, na živiny bohatou půdu, která bude dostatečně zásobena dusíkem. Je proto důležité jahodníky hned z jara pravidelně přihnojovat kravským hnojem či kompostem (ideálně 7 kg hnoje na 1m2).

Kde jsou jahody vysazené?

Pokud máte jahody vysazené v květináčích či na balkóně, pak je přihnojujte rašelinovým substrátem. Jahodníky nejvíce uhnívají pokud jsou vysazeny na volné záhony. Proto se doporučuje výsadba jahod na vyvýšené hrůbky do černé fólie, která zakrývá zeminu.

Jak přihnojit jahodníky?

Jahodníky vyžadují kvalitní, na živiny bohatou půdu, která bude dostatečně zásobena dusíkem. Je proto důležité jahodníky hned z jara pravidelně přihnojovat kravským hnojem či kompostem (ideálně 7 kg hnoje na 1m2). Nejlepším řešením je zeminu přihnojit již několik týdnů před plánovanou výsadbou sazenic a dobře prokypřit.

Proč se doporučuje výsadba jahod do černé fólie?

Proto se doporučuje výsadba jahod na vyvýšené hrůbky do černé fólie, která zakrývá zeminu. Černá barva přitahuje světlo a půda se pod ní pěkně prohřívá a brání tak výkyvům teplot a rychlému vysoušení. Navíc zjednodušuje okopávání jahod a plody se méně špiní o okolní zeminu.

Související příspěvky: