Jaké jsou nejlepší steaky z masa?

Obsah

Jaké jsou nejlepší steaky z masa?

Jaké jsou nejlepší steaky z masa?

Nejlepší jsou steaky z masa, které je prorostlé tukem. Ten vypadá jako jemné bílé mramorování mezi červenými svalovými vlákny. Při tepelné úpravě tento tuk povolí, rozpustí se a udělá maso šťavnatější a taky chutnější. Ne nadarmo se říká, že tuk je nositelem chuti. Ani sebelepší maso vám ale nebude nic platné, pokud nebudete mít kvalitní pánev.

Jak připravit hovězí steak?

Na chutný a křehký hovězí steak už nemusíte chodit jen do restaurace. Zvládnete si ho připravit i sami doma. A nezabere vám to déle než deset minut. Prozradíme vám, v čem tkví tajemství přípravy toho nejlepšího steaku krok za krokem. Naprostým základem pro lahodný steak je kvalitní kus masa.

Proč je steak příliš šťavnaté a křehké?

Po zakrojení do steaku vám pak zbytečně nevyteče, maso bude nádherně šťavnaté a křehké. Počítejte ale s tím, že steak se ještě trošku dodělá v alobalu během chladnutí, proto ho z trouby vyndejte o něco dřív, než dosáhne požadovaného stupně propečení.

Jak vybrat hovězí maso na steak?

Jak vybrat hovězí maso na steak 1 Rozhoduje stáří masa. Po porážce se v mase začnou odehrávat enzymatické rozkladné procesy. Ty mají za následek mnoho... 2 Masná plemena. Možná se teď ptáte, zda všechny ty rady o masných plemenech a mladých býčcích, o kterých jste už někde... 3 Tloušťka masa. I když v obchodě objevíte správné maso, ještě nemáte vyhráno. Podívejte se, jak je... More ...

Související příspěvky: