Jaké jsou poplatky za rozhlasový přijímač?

Obsah

Jaké jsou poplatky za rozhlasový přijímač?

Jaké jsou poplatky za rozhlasový přijímač?

Povinnost platit rozhlasové poplatky se netýká jen jednotlivců, ale i právnických osob. Výše rozhlasového poplatku je stejně jako u domácností 45 Kč měsíčně, na rozdíl od nich ale právnické osoby platí tento poplatek za každý rozhlasový přijímač.

Jaký je rozhlasový poplatek?

Výše rozhlasového poplatku je 45 Kč měsíčně za vlastněný, držený nebo alespoň 1 měsíc užívaný rozhlasový přijímač. Co znamená pojem „domácnost“? Domácnost tvoří fyzické osoby, které spolu trvale žijí. Vždy platí, že „jedna domácnost = jeden poplatek“. Za domácnost se může považovat i samostatně žijící fyzická osoba.

Kdo je právnická osoba s IČO k placení rozhlasových poplatků?

Společnost přihlásil jako právnickou osobu s IČO k placení rozhlasových poplatků s čtvrtletní četností úhrad. Nejpozději 15. den každého kalendářního čtvrtletí tedy provede platbu identifikovanou variabilním symbolem přiděleným právnické osobě ve výši: 4 přijímače × 45 Kč × 3 měsíce = 540 Kč.

Kde můžete platit poplatky?

Poplatky můžete platit čtvrtletně, pololetně, nebo jednou ročně, a to přímou platbou na účet Českého rozhlasu (tedy bankovním převodem nebo platební kartou). Splatnost je vždy nejpozději 15. den zvoleného období.

Související příspěvky: