Kde můžete vyměnit peníze za egyptské libry?

Obsah

Kde můžete vyměnit peníze za egyptské libry?

Kde můžete vyměnit peníze za egyptské libry?

Prvním místem v Egyptě, kde můžete vyměnit peníze za egyptské libry, jsou banky na letištích, které se nacházejí v příletových halách všech mezinárodních letišť. V každém turistickém středisku na pobřeží či v turistických oblastech v jiných částech Egypta se nachází banky a směnárny.

Jaké jsou ceny zboží v egyptské měně?

Egypťané často zapisují ceny zboží nižší nominální hodnoty v piastrech. Např. 2,5 egyptské libry najdete v egyptských obchodech ojediněle zapsány jako 2,5 L.E., častěji budou zapsány jako 250 P.T. Zvláštností egyptské měny je, že každá poznámka je psána ve dvou jazycích, a to v arabštině a v angličtině.

Kde můžete vyměnit peníze z egyptských liber na konvertibilní měnu?

Peníze si můžete vyměnit v Egyptě přímo na letišti, v hotelích ve směnárnách nebo v bance a to bez poplatků za výměnu. Doklad, který dostanete, si řádně uschovejte až do vašeho odletu, protože při zpětné výměně z egyptských liber na konvertibilní měnu ho budete muset předložit.

Jak směnit peníze v egyptské koruně?

České koruny v Egyptě oficiálně směnit nelze. Vhodné je si peníze vyměnit na americké dolary nebo eura a v Egyptě si je vyměnit na egyptskou libru. Platit však můžete i v dolarech a eurech, ale dávejte pozor při přepočítávání aktuálního kurzu, protože místní mají v oblibě při platbě cizí měnou turisty obrat.

Související příspěvky: