Proč jsou zemědělci ekologičtí?

Obsah

Proč jsou zemědělci ekologičtí?

Proč jsou zemědělci ekologičtí?

Ekologičtí zemědělci nepoužívají průmyslová hnojiva, syntetické pesticidy, herbicidy, růstové regulátory a geneticky modifikované organismy. Zvířata jsou na ekologických farmách krmena převážně z produkce vlastního ekologického podniku a je jim umožněno, aby si žila tak, jak je jim od přírody vrozené.

Co je ekologické zemědělství?

Ekologické zemědělství je zemědělská metoda, kdy se potraviny produkují za použití přírodních látek a procesů. To znamená, že má omezený dopad na životní prostředí, neboť podporuje:

Co jsou ekologicky hospodařící zemědělci?

EKOLOGICKÉ ZEMEDELSTVÍ ˇ ˇ Ekologicky hospodařící zemědělci: • Nepoužívají látky a postupy znečišťující a zatěžující okolní přírodu. • Omezují vnášení syntetických chemických látek do vody, ovzduší, ale i do rostlin a živočichů (včetně člověka). • Půdu hnojí hnojem hospodářských zvířat, kompostem a zeleným hnojením.

Co je nařízení Evropské unie o ekologické zemědělství?

Cílem nařízení Evropské unie o ekologickém zemědělství je poskytnout jasnou strukturu pro produkci ekologického zboží v celé EU. Tímto způsobem vychází vstříc spotřebitelům, kteří mají zájem o důvěryhodné ekologické produkty, a zároveň je tak zajištěn spravedlivý trh pro výrobce, distributory a prodejce.

Související příspěvky: