Jaké jsou názory na příjem bílkovin?

Obsah

Jaké jsou názory na příjem bílkovin?

Jaké jsou názory na příjem bílkovin?

Názory na příjem bílkovin se u jednotlivých kulturistů značně odlišují. Jedni budou tvrdit, že příjem nad 1,5 g/kg je hazard se zdravím, jiní při pomyšlení na příjem pod 3 g/kg blednou hrůzou (nebo aspoň katabolizují).

Kolik bílkovin během dne?

Kolik bílkovin během dne? Názory na příjem bílkovin se u jednotlivých kulturistů značně odlišují. Jedni budou tvrdit, že příjem nad 1,5 g/kg je hazard se zdravím, jiní při pomyšlení na příjem pod 3 g/kg blednou hrůzou (nebo aspoň katabolizují).

Kolik bílkovin mohu přijmout?

Kolik bílkovin mohu přijmout? Jedná se o zcela kardinální otázka kulturistů, fitness nadšenců a obecně všech, kteří se snaží o maximální nárůst svalové hmoty. Kolik máme doopravdy přijmout bílkovin a kolik jsme schopni strávit tak, aby se naše tělo zbytečně nezatěžovalo a nebylo ohroženo zplodinami organismu.

Jaké je doporučené množství bílkovin pro člověka?

Optimálním množstvím je však pro neaktivního člověka 0,8 g/kg, a to za předpokladu kvalitního zdroje bílkovin a naprosto zdravého jedince. Toto množství odpovídá (mělo by) 12–15 % energetického příjmu. Ne všichni však jsme neaktivní a přitom naprosto zdraví, a proto potřeba bílkovin stoupá (potřeba se zvyšuje při jakékoli zátěži).

Související příspěvky: