Co se odehrálo v Černobylu?

Obsah

Co se odehrálo v Černobylu?

Co se odehrálo v Černobylu?

Černobyl, pětidílná minisérie z koprodukce společností HBO a Sky, rekonstruuje příběh o jaderné havárii z roku 1986, jedné z nejhorších katastrof v historii způsobených člověkem, a o obětech, které byly učiněny pro záchranu Evropy před nepředstavitelnou pohromou. Dne 26. dubna 1986 otřásla jadernou elektrárnou v Černobylu na Ukrajině mohutná ...

Kdo byl Černobyl?

Černobyl, pětidílná minisérie z koprodukce společností HBO a Sky, rekonstruuje příběh o jaderné havárii z roku 1986, jedné z nejhorších katastrof v historii způsobených člověkem, a o obětech, které byly učiněny pro záchranu Evropy před nepředstavitelnou pohromou.

Jaký je celkový počet obětí v jaderné elektrárně Černobyl?

Britští vědci Ian Fairlie a David Sumners ve studii z tohoto měsíce vypracované pro evropské Zelené odhadují, že celkový počet obětí, které zemřely nebo zemřou následkem výbuchu v jaderné elektrárně Černobyl, dosáhne 30 000-60 000 životů.

Kde vybuchl čtvrtý blok Černobylské jaderné elektrárny?

Čtvrtý blok černobylské jaderné elektrárny vybuchl 26. dubna 1986 přesně v jednu hodinu dvacet tři minut po půlnoci. Vědci vypočítali, že trosky reaktoru vyletěly víc než kilometr vysoko a radioaktivní mrak zamořil velké části Evropy, zejména Běloruska, Ukrajiny a Ruska.

Související příspěvky: