Kde je plemeno sheltie známé?

Obsah

Kde je plemeno sheltie známé?

Kde je plemeno sheltie známé?

Plemeno Sheltie, původem z Shetlandských ostrovů severního pobřeží Skotska, je známé od 18.století. V roce 1908 ve skotském městečku Leruike byl založen „Klub milovníků kolie“, avšak standardy kolie se „Šetlandské kolii“ nepodobaly.

Jak se dožije Shetland?

Shetland se v pohodě dožije v plné síle i plodnosti 25 let, jsou však známi i mnohem starší poníci. Bohužel až v posledních letech jsou pro všechny koně včetně shetlandů ( i bez původu) povinné průkazy koní, do té doby byli pony prodáváni zcela bez dokladů a jejich věk byl při prodeji upravován.

K čemu potřebujete shetlandského poníka chovat?

Nejprve si ujasněte, k jakému účelu chcete shetlandského poníka chovat a jaké máte pro jeho chov podmínky a dle toho vybírejte. minishetland do KVH 87 cm – takový pony je určený hlavně k chovu jako hobby koník, bez pracovního využití a to tím spíše, čím je menší – jsou chováni i shetlandi s KVH pod 80 cm.

Jak založení vlastního chovu shetlandů?

Pro založení vlastního chovu shetlandů je nejlepší pořídit si sice dražšího, ale dospělého koně, v podstatě nešetřit, ale pořídit to nejlepší, co je za rozumnou cenu na prodej.

Související příspěvky: