Kde se instalovat dřevěné ploty?

Obsah

Kde se instalovat dřevěné ploty?

Kde se instalovat dřevěné ploty?

Pořizovací cena plotů a ohrad ze dřeva je sice poměrně nízká, trvanlivost však i přes všechny nátěry také. Proto se doporučuje instalovat dřevěné ploty jen tam, kde jde o provizorium na omezenou dobu, nebo kde je vhodné respektovat ráz historického objektu na pozemku: plot z drátěného pletiva se ke staré roubence opravdu vůbec nehodí.

Jak vytvořit kovové ploty?

Pro tyto kovové ploty je nutno vytvořit průběžnou betonovou podezdívku (nadzemní část může být vyzděná) a vztyčit sloupky, nejlépe zděné či kamenné.

Jaké jsou plotové pole?

Stejnou nectnost mají plotová pole tvořená laťkami příčně položenými přes sebe, které se prodávají složené „jako harmonika“; ta se na místě pouze roztáhne a připevní ke sloupkům. K rapidnímu zkrácení životnosti plotů dochází také při trvalém zastínění dřevěných plotů například blízko zasazenými ozdobnými dřevinami.

Jaké jsou požadavky na životnost dřevěných plotů?

V úvahu by měl rovněž vzít požadavky na životnost plotu; týká se to zejména dřevěných ohrad a laťkových plotů. Přihlédne-li se například k nutnosti obnovovat nátěr či impregnaci dřevěných plotů a k jejich nižší trvanlivosti, vychází pak některá zdánlivě dražší oplocení vlastně laciněji.

Související příspěvky: