Jaký je základní kapitál společnosti s ručením omezeným?

Obsah

Jaký je základní kapitál společnosti s ručením omezeným?

Jaký je základní kapitál společnosti s ručením omezeným?

V zásadě je totiž založením od koruny myšleno, že dnešní společnost s ručením omezeným může mít základní kapitál ve výši pouze 1 Kč, místo původně vyžadovaných 200 000 Kč.

Jak zvýšit základní kapitál společnosti od koruny?

Nový občanský zákoník sice umožnil založení nové obchodní společnosti od koruny, ale otevřel tím novou otázku – jaký minimální základní kapitál zvolit? Ještě v loňském roce musely nové společnosti s ručením omezeným skládat kapitál 200 tisíc. Dnes stačí koruna.

Proč založit společnost s kapitálem 1 Kč?

Zpravidla nedoporučuji zakládat společnost se základním kapitálem 1 Kč, ale doporučuji částku alespoň 50 000 Kč, resp. raději 100 000 Kč. Je potřeba si uvědomit, že společnost potřebuje pro začátek určité finance na financování svého provozu v začátcích, než bude schopna generovat vlastní příjmy, které by financování jejího provozu zajistily.

Jak se zakládat s kapitálem 200 tisíc?

Ještě v loňském roce musely nové společnosti s ručením omezeným skládat kapitál 200 tisíc. Dnes stačí koruna. Zeptal jsem se několika odborníků, zda máme firmu skutečně zakládat s kapitálem 1 Kč, nebo zda jej zvýšit, nebo zda to vůbec neřešit.

Související příspěvky: