Jaké jsou pravidla basketbalu?

Obsah

Jaké jsou pravidla basketbalu?

Jaké jsou pravidla basketbalu?

Pravidla basketbalu jsou nejčastěji se měnící, což souvisí s jeho vývojem a se snahou zatraktivnit ho pro širokou veřejnost. 1. pravidlo - hra Basketbal hrají dvě družstva, každé s pěti hráči. Úlohou každého družstva je vhodit míč do soupeřova koše a soupeři zabránit, aby získal míč nebo dosáhl koše.

Jaký je basketbalový Basketbal?

Basketbal, česky též košíková, je kolektivní míčový sport, ve kterém se dva týmy s pěti hráči na hřišti snaží získat co nejvíce bodů vhazováním míče do obroučky basketbalového koše a zabránit protihráčům, aby body získali.. Hru vytvořil v roce 1891 Dr. James Naismith pro zpestření zimní sportovní přípravy svých studentů.

Kde se nachází Basketbal v České republice?

Externí odkazy [ editovat | editovat zdroj] Basketbal v České republice Basketbal v České republice Česká republika Česká basketbalová federace • Basketbali ... Soutěže Národní basketbalová liga • 1. liga • 2. ... Československo Československá basketbalová federace (do ...

Jaká je délka basketbalového koše?

Obroučka basketbalového koše je zavěšena ve výšce 3,05 metru nad zemí. Oficiální šířka desky je 180 cm a výška desky 105 cm. Oficiální délka hrací plochy měří 28 metrů a oficiální šířka plochy je 15 metrů. Dále jsou schváleny rozměry minimálně 26 metrů na délku a 14 metrů na šířku.

Související příspěvky: