Jaké jsou objemové průtoky zemního plynu?

Obsah

Jaké jsou objemové průtoky zemního plynu?

Jaké jsou objemové průtoky zemního plynu?

Přepočet objemů a objemových průtoků zemního plynu s přetlaky vyššími než 0,1 MPa (100 kPa) se provádí podle upravených stavových rovnic: Měrná tepelná kapacita c zemního plynu je množství tepla, potřebné k ohřátí 1 m 3 zemního plynu o 1 K.

Jaká je tepelná vodivost zemního plynu?

Tepelná vodivost zemního plynu λ je množství tepla, které proteče jedním čtverečním metrem vrstvy zemního plynu o tlouštce 1 m, při teplotním spádu 1 K, za hodinu. V tab. 5 jsou uvedeny hodnoty tepelných vodivosti λ [10 3 .J.m -1 .s -1 .K -1] tranzitního, norského a holandského zemního plynu v závislosti na teplotě, při 101 325 Pa.

Jak se stanoví hustota zemního plynu?

Hustota zemního plynu se stanoví výpočtem ze složení zemního plynu podle rovnice 1 : V tab. 2 jsou uvedeny hodnoty hustot druhů zemního plynu [kg.m -3] v závislosti na teplotě, při 101 325 Pa. V tab. 3 jsou uvedeny poměrné hustoty d tranzitního, norského, alžírského a holandského zemního plynu

Co se týče zemního plynu?

Vlastnosti zemního plynu a dělení topných plynů. Zemní plyn je bezbarvý, sám o sobě nezapáchající, hořlavý plyn. Je nejedovatý, nedýchatelný a lehčí než vzduch. Co se složení zemního plynu týče, hlavní složkou je methan. Dále se v něm vyskytují vyšší uhlovodíky a malé množství inertních plynů.

Související příspěvky: