Jak často Výměna oleje?

Obsah

Jak často Výměna oleje?

Jak často Výměna oleje?

C3 1.1i X 2007 Takdle červenej jak to Ferrari - poměr krása/cena nejlepší ve své třídě. Předmět příspěvku: Re: Jak často výměna oleje? Být motorem přimlouval bych se za výměnu oleje po 10ti tis.km. Už po tolika km je vždy černý jak bota a to by tam měl být ještě dalších 10tis...

Proč jsem absolvoval výměnu oleje a filtrů?

Ptám se proto, že jsem dnes absolvoval výměnu oleje + filtrů (2 roky, 21 tis) a technik povídal že doporučuje jezdit na výměnu tak jednou za rok resp. 10 tis. km. Výrobce udává 2 roky / 30 tis, ale to prý je u polosyntetického oleje nereálná životnost.

Jak se zbavit oleje z vany?

Pokud z vany už nic nekape, zašroubuji vypouštěcí šroub a našroubuji nový fitr. Jeho těsnění se má potřít olejem (bývá to v návodu u filtru), utahuji ho silou ruky bez nástroje. Nový olej se nalévá opatrně, sleduj měrku, aby ho nebylo moc. Starý olej se nikdy úplně nevypustí, na starém fóru jsem četl radu po vypuštění protočit motor.

Proč bych se přimlouval za výměnu oleje?

Být motorem přimlouval bych se za výměnu oleje po 10ti tis.km. Už po tolika km je vždy černý jak bota a to by tam měl být ještě dalších 10tis... Časté jízdy do 10ti km jsou pro motor to nejhorší.

Související příspěvky: