Jaká je výměna vody v akváriu?

Obsah

Jaká je výměna vody v akváriu?

Jaká je výměna vody v akváriu?

Častější výměna je nutná i u akvárií, kde je velké množství ryb vzhledem k počtu rostlin a objemu akvária. Pokud by se vám podařilo nastolit biologickou rovnováhu, nemuseli byste pak vodu v akváriu skoro vyměňovat (stačilo by jednou za dva roky, neboť dochází k únavě vody). Naopak u chovných nádrží je nutná skoro každodenní výměna vody.

Kde se usadit voda v akváriu?

Voda v akváriu by se měla usadit v nádobě se širokým hrdlem: kbelík, umyvadlo, smaltovaná pánev. Rozumíte tomu, že v láhvi s úzkým hrdlem se přebytečný vzduch špatně vypouští. Nádoba na kal by neměla být kovová, rezavá nebo vyrobená z toxických látek nebo barev.

Čím větší akvárium, tím častěji výměna vody?

Čím máte menší akvárium, tím častěji. Častější výměna je nutná i u akvárií, kde je velké množství ryb vzhledem k počtu rostlin a objemu akvária. Pokud by se vám podařilo nastolit biologickou rovnováhu, nemuseli byste pak vodu v akváriu skoro vyměňovat (stačilo by jednou za dva roky, neboť dochází k únavě vody).

Jak se ucpává voda v akváriu?

V procesu vitální aktivity všech vodních vodních organismů (obyvatel), samotného akvária, nebo spíše, voda se ucpává. Například přebytek potravy, výkaly ryb, odumřelé listy rostlin a jiné organické hmoty. Tato "špína" se stává nejhroznějším jedem - čpavkem, který je destruktivní pro všechny živé věci v akváriu.

Související příspěvky: