Jak odchovávat morčata?

Obsah

Jak odchovávat morčata?

Jak odchovávat morčata?

Jak odchovávat morčata: březost, porod, kojení 1 Pestrý a zdravý jídelníček. Březí a kojící samička musí mít dostatek kvalitní stravy. Není však dobré ji překrmovat,... 2 Když se blíží porod. Pokud sameček nijak výrazně samičku neobtěžuje, mohou spolu zůstat až do doby před porodem. 3 Kojení a odstavení. Samička většinou hned po porodu začíná mláďata kojit a čistit. Jestliže... More ...

Jak probíhá rozmnožování morčat?

Jak probíhá rozmnožování morčat? Samičku zařazujeme do chovu, pokud dosáhne váhy 700 g a věku přibližně pěti měsíců. Říje u samiček probíhá jednou za 16 dní. Březost trvá 58–75 dní. Pestrý a zdravý jídelníček. Březí a kojící samička musí mít dostatek kvalitní stravy.

Jak dlouho dožívají morčata?

Měl jsem Morčátko - Zuzanku, dožila se 8 let. Asi to záleží na stravě (její kvalitě a pestrosti), zda se dostane ven, jak velký má výběh (velikost), jak často jsou hobliny měněny (zda morče nežije v plísni), atd. Uvádí se, že morčata dožívají 5-10 let. Stejně tak se mohou dožít, ale i 15ti let stejně tak jako tří let.

Kde byla morčata zabíjena?

Morčata byla hojně využívána na maso a byla zabíjena i jako obětní dary. Tamní obyvatelé morčata chovali v příkopech u domů nebo přímo v domech. Už tehdy byly různé barevné typy. Černá morčata byla hned po narození zabíjena, protože černá údajně přinášela smůlu a byla to barva zlých démonů.

Související příspěvky: