Proč je vejce symbolem plodnosti?

Obsah

Proč je vejce symbolem plodnosti?

Proč je vejce symbolem plodnosti?

V dávných dobách bylo vejce považováno za symbol světa a plodnosti. Dnes je pro nás surovinou, kterou používáme téměř každý den. Zjistěte s námi, jaké druhy vajec máme, čím se liší BIO vejce či jak poznáme ta čerstvá. Samozřejmě přidáváme i další užitečné rady, které se hodí do každé kuchyně!

Jaké jsou vejce před vařením?

Vejce, která používáme na vaření, by měla mít pokojovou teplotu, to je důležité. Když jsou vejce studená, mohou nám snadněji prasknout, což způsobí právě velký rozdíl teploty. Proto pokud máme vejce v ledničce, tak je před vařením včas vyjmeme nebo můžeme použít jedno opatření.

Jak vznikají Abnormální vejce?

Abnormality vajec 1 Velká jednožloutková vejce snášejí nosnice občas; vznikají při dočasné poruše funkce vejcovodu. Taková vejce obsahují... 2 Trpasličí vejce (též pohádková nebo kohoutí vejce) představují abnormálně malá vejce (10 g i méně). Vznikají často tím,... 3 Dvoužloutková nebo třížloutková vejce vznikají při krátkých časových úsecích mezi ovulacemi žloutků nebo při... More ...

Jaké je čas vaření vejce?

vejce dáváme do vody studené. Vody dáme dost, asi tak jeden centimetr nad vajíčka. Pak dáme rendlík na silný plamen a přivedeme studenou vodu k varu. V této chvíli ztlumíme plamen, aby voda jen probublávala. Vejce naměkko žloutek jemný a ještě tekutý, čas vaření 2-3 minuty. Vejce nahniličko bílek tuhý a žloutek polotuhý, čas varu 4 minuty.

Související příspěvky: