Jaké jsou brambory na dietní jídelníček?

Obsah

Jaké jsou brambory na dietní jídelníček?

Jaké jsou brambory na dietní jídelníček?

Patří brambory na dietní jídelníček? Ty vařené (ideálně ve slupce a v páře), mají jen okolo 70 kalorií (kcal) na 100 gramů. To je méně než má rýže nebo těstoviny. Takové brambory se určitě hodí i při hubnutí. Bramborové hranolky nebo jiné přílohy z brambor už mají ale příliš mnoho kalorií.

Jak vysadit brambory?

Celou plochu, kam chcete vysadit brambory, nejprve zbavte všech plevelů a následně velmi důkladně zkypřete alespoň do hloubky patnácti až dvaceti centimetrů. Brambory totiž vyžadují kyprou a dobře propustnou půdu. Malé záhony se nejlépe kypří ručním prutovým kypřičem nebo elektrickou motyčkou.

Jak sázet brambory?

Poradíme vám, jak sázet brambory, abyste se dočkali bohaté úrody. Pěstování brambor není žádná věda. Zvládne to i začínající zahrádkář. Nevyžaduje žádné zvláštní znalosti ani dovednosti. A kdo jednou vlastnoručně vypěstované brambory ochutná, už nikdy nebude chtít ty ze supermarketu.

Jak vypadají sadbové brambory?

Dbejte také na to, jak sadbové brambory vypadají. Nesmí mít bělavý povlak a musí být pravidelné, bez chodbiček a jiného viditelného poškození. Celou plochu, kam chcete vysadit brambory, nejprve zbavte všech plevelů a následně velmi důkladně zkypřete alespoň do hloubky patnácti až dvaceti centimetrů.

Související příspěvky: